al contingut a la navegació Informació de contacte

BÀLSAM

Sedum telephium

Ús tradicional de les fulles en aplicació tòpica pelant-la o escalivant-la prèviament (de vegades untant-la amb oli d’oliva) per a malalties de la pell, ferides i talls. També per a eliminar acne i per a les cremades

Propietats:

Antiinflamatori, astringent , cicatritzant, (comestible fulla crua, arrel cuita), depurativa diürètica, insecticida (fums), laxant

Usos populars:

Antídot verí de serps, abscessos, al·lèrgies, amigdalitis, berrugues, callositats, candidiasis, contusions, cremades, cucs intestinals, diarrea, ferides, fissures als mugrons, fissures anals, hemorroides, herpes, nafres, picades d’ortiga, restrenyiment i talls.

Costum popular:

Per saber com aniria un matrimoni es posen dues tiges a l’habitació de la parella. Si creixen juntes, serà bon senyal, si se separen, indicarà que el matrimoni no aniria bé. I si una de les tiges es mor, pronostica viudetat.

Planta arranada a terra de fins a un pam d’alçada. Fulles carnoses (que serveixen per a emmagatzemar aigua, molt útils per a períodes de secada). Es fa en terrenys pedregosos i secs. Família de les crassulàcies.

Recepta de cataplasma per talls:

En un morter aixafar les fulles carnoses i posar-les sobre el tall.

sedum.jpg