al contingut a la navegació Informació de contacte

HIPÈRIC O HERBA DE SANT JOAN

Hypericum perforatum

L’hipèric o herba de Sant Joan és una planta medicinal antidepressiva i un ansiolític eficaç per al tractament natural de la depressió i l’ansietat. Per via externa és molt útil per desinflamar, cicatritzar i evitar la formació d’hematomes després d’un traumatisme. Es poden fer fregues pels cops i les cremades. No es pot utilitzar durant l'embaràs o la lactància.

És una de les plantes de Sant Joan, que tenien aquest nom perquè florien per aquella època i també eren utilitzades aquella nit amb la foguera per rituals màgics.

Com a curiositat, dir que era l'antibiòtic de l'edat mitjana. En el s.XVI era coneguda com l'herba de les ferides, perquè era usada en cataplasmes per tal d'accelerar la cicatrització.

De la família de les gutíferes, fa un a mata de fins a 60 cm d'alçada, amb unes flors terminals d'un groc fort. Floreix de juny a juliol, i busca l'humitat i la mitja ombra.

Recepta d'oli de cop amb herba de Sant Joan:

Posarem a macerar en un pot de vidre a sol i serena durant 40 dies ¾ part d'hipèric i la resta ho emplenarem amb oli d´oliva.

Un cop passat el temps filtrarem el preparat, prement bé les plantes per extreure bé el suc.

Obtindrem un oli rogenc, que ben guardat en un armari fosc ens pot durar un any.

Ens servirà per ús extern per alleugerir els cops, cremades i ferides.

hypericum.jpg