al contingut a la navegació Informació de contacte

LAVANDA

Lavandula angustifolia

Aquesta planta té una olor característica que la fa inconfusible i que també destaca per les seves propietats cicatritzants, sedants i calmants.

El seu nom prové del llatí i significa rentar. Així doncs, s'ha utilitzat durant els darrers segles per aromatitzar olis de bany i sabons. El seu significat també s'atorga a l'ús medicinal, ja que la seva flor ajuda a netejar les ferides.

L'oli essencial de lavanda s'usa especialment per dolors musculars i problemes respiratoris. La seva part útil són les flors i el derivat oli essencial. Es pot aplicar en cremades, ferides, al·lèrgies i pel manteniment i regeneració de la pell. Està contraindicada en úlcera pèptica.

Es fa a les solanes en terrenys pedregosos. Té una mata aromàtica de fins a 0.5 mm d'alçada d'un verd grisós, una tija quadrangular, fulles oposades linears i flors blavoses en inflorescència terminal. És de la família de les labiades.

Recepta alcohol de Lavanda:

L’alcohol de lavanda és molt adequat per donar friccions i calmar tensions musculars, així com per activar la circulació i alleujar el cansament si s’afegeixen unes gotes a un bany calent.

Es pot elaborar alcohol de lavanda d’una manera senzilla: afegir a un litre d’alcohol de 90º uns 30 gr. d’essència de lavanda, o ¾ de planta, deixar macerar durant 40 dies, filtrar i conservar el producte en un recipient hermètic i en un lloc fosc.

lavandula.jpg