al contingut a la navegació Informació de contacte

MENTA

Menta piperita

A la Cerdanya no la trobarem en estat natural, tot i ser una planta introduïda als jardins dels convents i formar part de l'ús cotidià. D'aquesta planta s'usen les fulles i les flors. És de la família de les labiades i creix com una mata de fins a mig metre d'alçada, conreada a les vores dels horts.

Té diverses propietats com ara: acció antiespasmòdica, digestiva, antibacterial, antiviral, descongestionat, antiinflamatòria, antioxidant, analgèsica, tònica, desinfectant, anticonvulsiva, estimulant de la producció de bilis i reductora de la producció de gasos.

Es pot usar davant de problemes estomacals, ajudant a calmar la gastritis, indigestió, nàusees i vòmits . També s'utilitza per danys a la pell, picor i urticària.

Ajuda a calmar l'intestí, disminuint la producció de gasos i en el tractament de l'intestí irritable. El seu ús tradicional és en infusió i també en sopes de pa.

Alleuja el dolor i la inflamació muscular i nerviós, servint com analgèsic quan es presenta dolor muscular, dolor en els nervis, dolor causat per l'activitat física i dolors reumàtics. També és eficaç davant el mal de cap especialment causat per tensió o migranyes. Aquesta planta ajuda a netejar els pulmons, calmar la irritació i els refredats.

Recepta per irritació o picades:

Agafem 100,ml d'oli d'oliva i hi afegim 40 gotes d'oli essencial de menta piperita. Ho barregem bé i seguidament ho apliquem sobre la zona infectada.

menta.jpg