al contingut a la navegació Informació de contacte

VALERIANA

Valeriana officinalis

Ús tradicional a Cerdanya de l’arrel per a fer venir gana i sobretot com a tranquil·litzant. No s’aconsella en l’embaràs i la lactància.

La valeriana té un ús molt particular com a calmant. Aquesta, ja l'utilitzaven els antics romans i grecs per fer banys relaxants. pastilles per dormir, remeis per tractar la neurastènia i trastorns emocionals. Per a l’insomni hom recomana de prendre-la una hora abans d’anar al llit.

Concretament l'arrel, té unes propietats i contraindicacions medicinals que poden tractar malalties serioses.

S'aplica al sistema nerviós en general (insomni, excitació nerviosa, ansietat, taquicàrdia, hipertensió arterial de causa nerviosa, trastorns menopàusics, dismenorrea, mal de cap) asma, bronquitis espasmòdica, febre, convulsions infantils, meteorisme i espasmes gastrointestinals dolorosos.

La valeriana és una planta perenne de fins a un metre d’alçada. Fulles oposades i flors blanques o rosades. Viu a prop de la humitat dels torrents. L'arrel amb un olor característic no gaire agradable. El seu nom prové del llatí i fa referència a la fortalesa o salut.

Recepta Pols de Valeriana:

Un cop l'arrel està ben seca, es talla petita i la passem pel molinet de cafè, obtenint una pols fina que facilitarà la seva incorporació als menjars del sopar i tenir una millor son.

valeriana.jpg