al contingut a la navegació Informació de contacte

El Corral de la Por

A la Roca Foradada

A Pi i a Sant Eugènia de Nerellà sempre hi havia hagut molts llops. A Pi, les eugues feien el corral de la Por per protegir els pollins de les bèsties, tot disposant-se en rotllana i deixant els pollins al centre, perquè els llops no els poguessin haver; si algun gosava acostar-se a la rotllana, li etzibaven una bona guitza! A Santa Eugènia solien matar els llops disparant-los trets des d’una espitllera de cal Queló dels Torrents.

Roca Foradada_Oriol R..jpg

El ‘Corral de la Por’ és un indret situat al peu de Roca Foradada, un dels paratges més emblemàtics del terme municipal de Bellver i del Parc Natural del Cadí-Moixeró. S’hi accedeix des de Pi, un petit nucli de la Batllia al sud de Bellver. L’amenaça que representava ancestralment el llop a l’activitat ramadera va suposar que fossin pràcticament exterminats de mig Europa. Al Pirineu català van desaparèixer el segle XIX, però des de l’any 2000 s’ha tornat a registrar presència d’algun exemplar.

El corral de la por w.jpg

Al cor mateix de la vall de Pi, la Roca Foradada és un dels paratges més emblemàtics del municipi i del Parc natural del Cadí Moixeró. És un dels forats en una roca més grans de Catalunya, amb 20 metres d’alçada, 8 d’amplada i 5 de fondària.

La Roca Foradada detall.jpg

Fonts: Textos de Marc Bernadas, Jordi Padró i Olga Llobet per l’exposició estable ‘Bellovidere’, del Centre de Talló. I del llibre de Manel Figuera Abadal,” La Batllia de Bellver, 30 indrets llegendaris”.