al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta del Camí dels Bons Homes

De Bagà a Bellver i de Bellver a Porta

El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc  d'aproximadament 200km, és el GR-107  que  es pot fer a peu, en BTT i a cavall. Va del Santuari de Queralt (Berga- Catalunya) passant per Peguera, Gósol, Bagà, Bellver, Porta, Mérens- les- Vals, Orlú, Comú,  l'emblemàtic castell de Montsegur, Roquefixada fins arribar a Foix  ( Arièja- França).

Aquest itinerari rememora l'exili dels càtars occitans, anomenats  també Bons Homes i Bones Dones, que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i en contra de l'autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del S.XIII.

Fer la travessa sencera, et portarà uns10 a 12 dies però també el pots fer per trams o etapes segons la disponibilitat que tinguis, i/o descobrir els pobles del Berguedà, la Cerdanya, i l'Arieja per on passa el Camí dels Bons Homes.

De manera individual o organitzada podeu descobrir uns paisatges encisadors escoltant la remor de l'historia, disposant d'un ventall de serveis com oficina de informació específica, allotjaments, guies de muntanya, transport de equipatge, agències de viatges i taxis.

IMG_20220425_210830.jpg

 Font: https://www.camidelsbonshomes.com/